+31 621 503 286 info@stalveldhuisen.nl

Opfok veulens

Bij de opfok van veulens is professionaliteit het allerbelangrijkst. Veldhuisen Stables Nigtevegt is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in de opfok van veulens. Wij hebben inmiddels een naam opgebouwd en van heinde en verre komt men voor de opfok speciaal naar Nigtevegt. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van opfok bij Veldhuisen Stables en alles wat bij opfok komt kijken. Uiteraard kunt u direct contact opnemen om uw veulen aan te melden.

Voor de socialisatie van het paard, de verhouding tussen mens en dier en voor de lichamelijke ontwikkeling is profesinele veulen opfok de belangrijkste fase in een paardenleven. Met opfok wordt een veulen als het ware opgevoed. Dit gebeurt in een gecontroleerde en beveiligde omgeving. Bij opfok van veulens komen de veulens terecht in een groep dat speciaal is samengesteld. De groep bestaat uit maximaal 8 paarden. Ras en leeftijd worden gecontroleerd waar op basis daarvan het veulen in een bepaalde groep wordt geplaatst. Hierdoor leert een veulen wat rangorde is. wat zich ook terugbetaalt in de verhouding tussen ruiter en paard.

 

opfok veulens

Volgt u ons al op facebook?

Waarom is professionele opfok belangrijk? | Opfok veulens

Veldhuisen Stables heeft de expertise die bij opfok komt kijken. Wij zijn al jaren een begrip als het gaat om opfok. Wij hebben als deskundigen een goede blik op de groep en kunnen hierdoor tijdig schakelen. Door onze continue controle op de opfok groep zijn wij in staat om ziekte snel te herkennen en een dierenarts te raadplegen. De opvoeding van een veulen kan maar eenmaal, goede opfok van veulens is dan ook essentieel bij de ontwikkeling van het paard!

Bij ons bestaat opfok veulens uit een zomer- en winterperiode. In de zomer staan de paarden op ons zeer kwalitatieve grasland. Wij hebben beschikking over ruim 50 hectare grasland en bij ons heeft uw paard dan ook alle ruimte die het nodig heeft. Weidegang is erg belangrijk voor de beweging van het paard. Het heeft alle ruimte om te kunnen stappen, draven en galopperen. Zo wordt de sterkte van het beenwerk gestimuleerd en worden ziekten als OCD voorkomen. Daarnaast voorkomt weidegang onrust in de groep.

In de winter staan onze opfok veulens in ruime opfokstallen. Dit zijn grote stallen waar ieder paard ruimte heeft om te bewegen en te liggen. De stallen zijn uiteraard voorzien van alle gemakken zoals een verwarmde watervoorziening. Omdat continue beweging het gehele jaar door belangrijk is, zorgen wij ook in de winter ervoor dat de paarden genoeg beweging krijgen. Wij hebben beschikking over grote paddocks waar de paarden heerlijk kunnen vertoeven.

Veulen opfok in Zuid-Holland

Veldhuisen Stables Nigtevecht is gelegen in Nigtevecht in Utrecht, nabij Zuid-Holland en Noord-Holland. U bent vanuit geheel Nederland welkom bij onze paardenhouderij voor opfok veulens. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor luxe pensionstalling U kunt er bij ons vanuit gaan dat wij de dagelijkse verzorging van het paard op ons nemen en dat wij op een professionele wijze de veulens opvoeden. Voor opfok nabij Zuid-Holland is Veldhuisen Stables Nigtevecht hét adres. Voor het vervoer van uw paard kunt u ons inschakelen, ook kunt u bij ons een paardentrailer huren.

Contact

Stel uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!