SlideF

Veldhuisen Stables: partner voor professionele opfok van het paard

De opfok is een zeer belangrijke fase in een paardenleven. Wij zijn van mening dat het voor de socialisatie van het jonge paard belangrijk is, dat ze in groepsverband kunnen opgroeien. Voeding en beweging is van essentieel belang voor de groei van het lijf en het skelet van een jong paard.

Onze stal biedt huisvesting aan ruim 90 opfokpaarden. Wij beschikken over ruime opfokstallen en in de zomer kunnen de paarden terecht op ons zeer kwalitatieve grasland van ruim 50 hectare groot.

Uw paard kan in onze groepshuisvesting op deskundige wijze van veulen tot handzaam volwassen paard gebracht worden, zonder dat u daar zorgen over heeft. Alle opfok paarden staan gestald tussen leeftijdsgenoten en in een beschermde omgeving. Er is dagelijkse controle op de opfok paarden en opfok veulens.

U bent elke dag welkom om te komen kijken als uw paard of veulen bij ons in de opfok staat. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Wat is opfok?

Opfok is in feite het opvoeden van jonge paarden. Bij opfok worden de jonge paarden in groepen geplaatst. De groepen worden gerangschikt qua leeftijd en geslacht. De groepen bestaan uit zes tot acht paarden, zodat te allen tijde controle gehouden kan worden. Zo wordt een ziek dier op tijd herkend en kan de dierenarts erbij worden gehaald.

Waarom is opfok belangrijk?

Opfok is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge paarden. Ze leren wat rangorde is, en dat is belangrijk voor de verhouding tussen trainer en paard. Ook leren ze spelen met soortgenoten, zodat ze sociale contacten opdoen wat ook weer belangrijk is voor het verdere leven van het paard.

Opfok in de zomer

In de zomerperiode gaan de paarden de wei in. De paarden lopen op grote percelen grasland, zodat ze altijd voldoende gras tot hun beschikking hebben. Veldhuisen Stables Nigtevecht heeft ruim 50 hectare grasland in beheer voor de weidegang van de paarden.

Opfok in de winter

In de winterperiode staan de paarden in ruime groepsboxen. Deze zijn ruim voorzien van stro zodat de paarden schoon en droog kunnen liggen.

Voldoende beweging is van essentieel belang. Het is goed voor de kwaliteit van het beenwerk en het voorkomen van OCD. Het voorkomt ook onrust binnen de groep en stalgebreken. Bij ons krijgen alle paarden ook ’s winters dagelijkse hun beweging.

De paarden en veulens gaan elke dag een aantal uren naar buiten in grote paddocks, voorzien van grote hooiruiven. Het drinkwatersysteem is voorzien van een rondpompsysteem. In de winter wordt het water door het rondpompsysteem verwarmd, zodat de paarden ook bij vorst voldoende drinkwater tot zich kunnen nemen. De paarden krijgen onbeperkt ruwvoer verstrekt. Het rantsoen van de paarden wordt aangevuld met voldoende krachtvoer en mineralen.

Röntgenlogische keuring

Bij ons is het mogelijk om uw jonge paard te laten keuren. Zo kunt u de gezondheid van uw paard professioneel laten beoordelen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Daarom kiest u voor Veldhuisen

Een goede veulenopfok is een investering in de toekomst, het zal zich vrijwel altijd vertalen in een goede gezondheid en betere prestaties op latere leeftijd. Wij hebben ons gespecialiseerd in opfok van paarden en stellen daarom hoge eisen aan onze service. Bij ons kunt u terecht voor een betrouwbare, vakkundige en klantgerichte partner. Wij informeren u graag over het belang van paardenopfok en vertellen u op uw verzoek over al onze diensten. Neemt u contact met ons op of kom langs op locatie. Tot ziens bij Veldhuisen Stables!