+31 621 503 286 info@stalveldhuisen.nl

Opfok

Veldhuisen Stables: partner voor professionele opfok van het paard

Een van de belangrijkste fase in het paardenleven is de opfok. Wij van stal Veldhuisen zijn van mening dat het opgroeien in groepsverband belangrijk is voor de ontwikkeling van het veulen. Voeding en beweging is ook van cruciaal belang voor het gezond opgroeien van het lijf van de jonge paarden.

Wat bieden wij als opfokstal voor paarden?

  • Huisvesting voor ruim 100 opfokpaarden
  • Ruime opfokstallen
  • 90 hectare groot grasland
  • Verwarmd drinkwater in de winter
  • Dagelijkse controle

Uw paard kan in onze groepshuisvesting op deskundige wijze van veulen tot handzaam volwassen paard opgroeien, zonder dat u daar zorgen over heeft. Alle opfokpaarden staan gestald tussen leeftijdsgenoten, waar we een max. van 12 veulens per groep hanteren, in een beschermde omgeving. De opfokpaarden worden dagelijks gecontroleerd.

U bent elke dag welkom om te komen kijken als uw paard of veulen bij ons in de opfok staat, hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Volgt u ons al op facebook?

Waarom is opfok belangrijk?

Opfok is in feite het opvoeden van jonge paarden. Bij opfok worden de jonge paarden in groepen geplaatst. De groepen worden gerangschikt qua leeftijd en geslacht. De groepen bestaan uit zes tot acht paarden, zodat te allen tijde controle gehouden kan worden. Zo wordt een ziek dier op tijd herkend en kan de dierenarts erbij worden gehaald. Tijdens de opfok leren ze wat rangorde is, en dat is belangrijk voor de verhouding tussen trainer en paard. Ook leren ze spelen met soortgenoten, zodat ze sociale contacten opdoen wat ook weer belangrijk is voor het verdere leven van het paard.

Opfok in de zomer

In de zomerperiode staan de paarden in onze weides. De paarden lopen op grote percelen grasland, zodat ze altijd voldoende gras tot hun beschikking hebben. Veldhuisen Stables Nigtevecht heeft ruim 50 hectare grasland in beheer voor de weidegang van de paarden.

Opfok in de winter

In de winterperiode staan de paarden in ruime groepsboxen. Deze zijn ruim voorzien van stro zodat de paarden schoon en droog kunnen liggen.

Voldoende beweging is van essentieel belang. Bij ons krijgen alle paarden ook ’s winters dagelijkse hun beweging. De paarden en veulens gaan elke dag een aantal uren naar buiten in grote paddocks, voorzien van grote hooiruiven. Het drinkwatersysteem is voorzien van een rondpompsysteem. In de winter wordt het water door het rondpompsysteem verwarmd, zodat de paarden ook bij vorst voldoende drinkwater tot zich kunnen nemen. De paarden krijgen onbeperkt ruwvoer verstrekt. Het rantsoen van de paarden wordt aangevuld met voldoende krachtvoer en mineralen.

Röntgenologische keuring

Bij ons is het mogelijk om uw jonge paard te laten keuren. Zo kunt u de gezondheid van uw paard professioneel laten beoordelen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Daarom kiest u voor Veldhuisen

Een goede veulenopfok is een investering in de toekomst, het zal zich vrijwel altijd vertalen in een goede gezondheid en betere prestaties op latere leeftijd. Wij hebben ons gespecialiseerd in de opfok van paarden en stellen daarom hoge eisen aan onze service. Bij ons kunt u terecht voor een betrouwbare, vakkundige en klantgerichte partner.

Wij informeren u graag over het belang van paardenopfok en vertellen u op uw verzoek over al onze diensten. Neemt u met ons op of kom langs op locatie. Tot ziens bij Veldhuisen Stables!

Contact

Stel uw vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!