boerderij foto's 005

Paardenstalling

Paarden stalling Noord-Holland UtrechtVeldhuisen Stables Nigtevecht heeft zeer uitgebreide mogelijkheden als u uw paard bij ons in stalling wilt zetten. Onze luxe paardenstalling is voorzien van alle gemakken en tevens onderhouden wij onze faciliteiten dagelijks. Wij zijn naast paarden pensionstalling ook ideaal als unieke vergaderlocatie!

Onze ruime accommodatie vol met functionaliteiten

Onze stal beschikt over een goede degelijke accommodatie waar ook gelet is op de functionaliteit van de gebouwen, inclusief de bijbehorende werkzaamheden. Rondom het bedrijf is alles verhard wat makkelijk schoon te houden is en ruimte geeft voor de klanten om te parkeren en hun paarden op een verantwoorde manier te kunnen op- en afladen. Bij de stal zijn ook een aantal weiden ingericht voor de paarden. De weiden zijn allemaal netjes afgerasterd.

Buitenrijbaan 20 x 60 met Swanenberg bodem

Aanwezig op het bedrijf is ook een 20 x 60 meter buitenrijbaan met een Swanenberg bodem, hierdoor is het mogelijk om tijdens alle weersomstandigheden buiten te trainen in deze fijn verende, slibvaste en goed waterdoorlatende bodem. De buitenrijbaan ligt achter de binnen rijbaan op een rustige plaats op het bedrijf. De buitenrijbaan is voorzien van een beregeningsinstallatie voor tijdens de drogere perioden.

Springtuin 40 x 50 met Swanenberg bodem

Aanwezig op het bedrijf is ook een 40 x 50 meter springtuin met een Swanenberg bodem. In onze springtuin staan permanent meerdere hindernissen die uiteraard op verschillende hoogtes kunnen worden ingesteld. Er is voldoende materiaal beschikbaar om een parcours te kunnen springen. Ook wanneer u op een andere stal staat bent u bij ons welkom om gebruik te maken van onze springtuin, bijvoorbeeld wanneer u wilt oefenen voor een springwedstrijd of gewoon vrij wilt springen. Dit is mogelijk tegen een kleine vergoeding. De springtuin is voorzien van een beregeningsinstallatie voor tijdens de drogere perioden.

Binnenrijbaan 20 x 40 met Swanenberg bodem

Aan de zijkant van het bedrijf ligt een geïsoleerde binnenrijbaan, U en uw paard kunnen dus in zowel de zomer als winter, rijden in een altijd aangenaam klimaat. Om de binnenrijbaan staat een 1,20 meter hoge keerwand die is gemaakt van zwarte kunststof planken, dit is glad afgewerkt materiaal welke er voor zorgt dat zowel ruiter als paard nergens aan kunnen blijven hangen wat eventueel voor verwondingen zou kunnen zorgen. De binnenrijbaan is voorzien van een vernevelingsinstallatie om de bodem in topconditie te houden. Aan de binnenrijbaan zit een degelijk en makkelijke te sluiten ingang die voldoende ruimte biedt voor het betreden van de rijbaan. Ook heeft de binnenbaan een geluidsinstallatie waardoor ook met muziek, kan worden gereden.

Stapmolen

Centraal van het bedrijf staat de stapmolen. Een stapmolen wordt vooral gebruikt, om paarden stapwerk te laten verrichten. Dit kan als extra beweging naast de training of om een paard warm te laten stappen voor een training, of uit te laten stappen na een training. Wanneer een paard buiten de gewone training in de molen wordt gezet geeft dit een verbetering op zijn basisconditie. Dit vermindert de kans op eventuele blessures. Het uitstappen in de stapmolen voorkomt dat er verzuring in de spieren van het paard optreedt. Het kost namelijk tweemaal de tijd van een training om een paard goed te laten uitstappen.

Stallen

Op het bedrijf zijn momenteel 60 ruime boxen aanwezig welke zijn geplaatst door de firma de Wit uit Kamerik. De voorfronten van de stallen zijn t.p.v. het bovenste deel voorzien van tralies en het onderste deel kunstof planken. Alle stallen zijn voorzien aan de voorzijde dat de paarden met het hoofd naar buiten kunnen en daardoor meer zicht krijgen en zo dus ook meer rust. In de winter wordt het drinkwater verwarmd, zodat de paarden ook bij kou (vorst) voldoende water tot zich kunnen nemen. De paarden staan op vlas en de stallen worden dagelijks uitgemest. Zo is er altijd een schoon en droog vlasbed dat weer zorg draagt voor een beter welzijn en gezondere paarden. Ook wordt er ruim voldoende geventileerd, zo kunnen de ruime deuren makkelijk open zodat de paarden altijd fris en stofvrij op stal staan. Neem contact met ons op als u paardenstallen wilt huren.

Wasplaats/poetsplaats met warm water en een solarium

In het complex zijn ook ruime was/poetsplaatsen aanwezig. De wasplaats is voorzien van warm en koud water welke gebruikt wordt voor het afwassen en afspuiten van de paarden. De mogelijkheid om warm water te kunnen gebruiken is beter voor de spieren van de paarden en zij zullen daardoor ook niet zo snel verstijven. Op de was/poetsplaats hangt ook een solarium van kylix. Als de paarden zijn afgespoten en uitgestapt kunnen ze nog even onder het solarium. Het voordeel van het solarium is dat de paarden na zware inspanning beter herstellen. De opgewekte infrarood warmte zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor de bloedsuikers sneller door de spieren worden opgenomen. Ook de afvalhuishouding van de spieren verbetert evenredig. Dit zorgt allemaal voor een betere gezondheid en conditie van de paarden.

Kantine en ontvangstruimte

Op de eerste verdieping is een royale kantine/ontvangstruimte aanwezig waar de klanten en bezoekers een kopje koffie of thee kunnen gebruiken. Vanuit de verwarmde kantine is een bijzonder goed overzicht over het bedrijf. Ook is er een ruime kleedruimte met douchegelegenheid, dames-en heren toilet. U kunt desgewenst ook bij ons komen vergaderen. Onze ruimtes zijn hier uiterst geschikt voor. Daarnaast bieden wij daarbij uiteraard een volledig verzorgde lunch.

Weide en paddock

Op onze stal is er ook de mogelijkheid om de paarden zomers los te laten lopen voor afwisseling en ontspanning. De paarden weides liggen achter het bedrijf en hebben een afmeting van 30 x 40 meter. Dit is precies groot genoeg om de paarden rustig te kunnen laten grazen. Door de kleinere afmeting is de kans kleiner dat de paarden zichzelf bezeren. In totaal beschikken wij over 50 hectare weidegrond.

Ook zijn er op het bedrijf paddocks aanwezig waar alle paarden geregeld in komen om hun benen te strekken. De afmeting van deze paddocks zijn 8 x 10 meter. Door de kleine afmeting kunnen de paarden niet ‘te veel’ rennen dit om blessures voor te blijven. Het is goed voor de ontspanning en de ontwikkeling van de paarden dat zij toch dagelijks een keer los kunnen lopen, zonder dat dit al te grote risico’s met zich meebrengt. Verder beschikken wij ook over grote weide’s voor meerdere paarden bij elkaar.

Onze instructeurs

Veldhuisen Stables beschikt over verschillende instructeurs. Instructie is aanwezig op elk gewenst niveau. Natuurlijk is het toegestaan om les te nemen van uw eigen instructeur of instructrice. Neem hierover contact op met Veldhuisen Stables. Lees nog meer informatie op: over ons.

Extra services

Tevens bieden wij de mogelijkheid uw paard te laten longeren, rijden of toiletteren. Ook kunnen wij uw paard of veulen halen en brengen naar een door u gewenste locatie. Informeer naar de mogelijkheden en bijbehorende tarieven.